Skip to content

Módszerünk a

többszintű támogatás

Az állandóan változó digitális világban ügyfeleinkkel együttműködve keressük a legjobb fejlődési módot. A változás a vállalat csak egy részét vagy akár az egészet érintheti, átalakíthatja. A projekt minden szakaszában részt veszünk, a koncepciótól, tervtől, az ütemezésen és megvalósításon át a végeredményig.

Ismerje meg gondolkodásmódunkat…

Stratégia

A stratégia kidolgozása a kérdések feltevésének és a megbeszéléseknek a művészete. A vállalat megfelelő irányba történő fejlesztésének kiinduló forgatókönyvéhez a jó válaszokat adjuk meg. A változás megkezdése előtt azonban meg kell határozni a távolságot aközött, hogy hol tart most a vállalat és hol szeretne lenni.

Stratégiai műhely

Digitális audit

Stratégiai analízis

Új üzleti modell

Változás-menedzsment

Digitalizálási stratégia

Folyamatelemzés

A felhőmegoldások bevezetésének köszönhetően  az informatikai rendszerek egyre több lehetőséget biztosítanak a folyamatok optimalizálására, a rendelkezésre állás növelésével egyidejűleg. Bár nincsenek olyan informatikai megoldások, amelyek maguktól megoldják a cég összes problémáját, ügyfeleinkkel mindig együttműködve határozzuk meg a célfolyamatot.

Nem minden folyamatot lehet vagy kell automatizálni. Feladatunk a vállalat által végzett folyamatok és tevékenységek objektív értékelése különös tekintettel a kifelé vagy befelé áramló folyamatokra. A folyamatok felmérése után a vállalat vezetésével új stratégiát találunk azok megvalósítására.

Folyamatelemzés

IT követelmények

Hiányazonosítás

Folyamattérképek

„Jövőkép” modellek

Megvalósítási dokumentáció

Kompetenciák fejlesztése

A stratégia sikere az emberi kompetenciáktól és a hozzáadott tehetségtől függ. Manapság egyre kevesebb cég teheti meg, hogy minden területről külön saját szakértőt alkalmazzon. A legtöbb vállalkozásnak partnerekre van szüksége, azaz beszállítókra akik a tudást és az informatikai megoldásokat adják. A stratégia megvalósításának folyamatának kezdetén fel kell mérni, hogy „kikkel evezünk egy hajóban”.

Erre a kérdésre a cégvezetőkkel közösen adjuk meg a választ, megkeressük az informatikai tudás és a know-how szállítóinak optimális kombinációját. Fontosnak tartjuk meghatározni a stratégiai jelentőségű kulcs-kompetenciákat, melyeknek a szervezeten belül meg kell lenniük.

Projektcsapatok alakítása

Kommunikáció megtervezése

Projektek moderálása

Projektmenedzsment

Projekt menedzsment iroda (PMO)

Megvalósítási tréningek

Technológia

Nem véletlen a cselekvési sorrendünk, ahogyan hozzákezdünk. Tapasztalatból tudjuk, hogy könnyű megvásárolni bármilyen rendszert – majd az integrációval és implementációval csalódást megélni az üzleti modellünk miatt. A technológia kiválasztásában erős kontextussal kell figyelembe venni az üzleti, gazdasági és szervezeti szempontokat is.

Más nézőpontból, meg kell értenünk, hogy milyen technológiát engedhetünk meg magunknak mind anyagi – mind fejlődési képesség szempontjából. Itt is fontos tényező a cég alkalmazottainak kompetenciája és a technológia fejlesztését, karbantartását támogató szervezeti kultúra.

IT architektúra

RFP dokumentáció

Projektmenedzsment

Rendszerek értékelése

Kiválasztás támogatása

Integrációs tanácsadás

Az impulzustól

a nyerő változásig

Megismerjük és átlátjuk a szervezetet, de a tervezett közös célok megvalósítása érdekében
főképp a változások folyamatába kapcsolódunk be.

1. lépés

Megértés

Hajlandóság a kölcsönös megértésre és az őszinteség a jó együttműködés feltétele. Szeretnénk átlátni ügyfeleink célját és üzleti tevékenységét valamint célunk, hogy ügyfeleink megismerjenek minket és azt, hogy mi a mi megközelítésünk.

2. lépés

Diagnózis

Minden szervezetnek megvan a maga sajátossága, kultúrája és működési modellje. Ezek ismerete nélkül nem tudunk megoldást javasolni.

3. lépés

Megoldás

Csak a kidolgozott megoldásoknak van esélye a hatékony megvalósításra, mert ez a teljes folyamat első kulcsfontosságú állomása.

4. lépés

Végrehajtás

A probléma megoldása döntő, de nem kritikus. A folyamat, ahogyan megoldottuk a fontos a siker szempontjából. A mi elkötelezettségünk a folyamatokban a legnagyobb.